Αξίζει να πας: Μπαλί

στις

Το Μπαλί είναι ένας γραφικό παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο με όμορφες παραλίες, γαλανά νερά και παραδοσιακό χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα μέρος πολύ εύκολα προσβάσιμο από την εθνική οδό Ηρακλείου – Χανίων. Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 32 χιλ. ανατολικά από το Ρέθυμνο και 50 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο.

Ανήκει στους πολύ αγαπητούς οικογενειακούς προορισμούς, αφού συνδυάζει την καθαρή θάλασσα, με τις απλόχερες αμμουδιές και τα πολλά καταστήματα εστίασης. Και οι πιο ανεξάρτητοι επισκέπτες όμως, όπως τα νέα ζευγάρια, τον αγαπούν ιδιαιτέρως, μιας και δεν προσφέρει μόνο τη δυνατότητα κολύμβησης και νόστιμων γεύσεων, αλλά και την επιλογή εξερεύνησης της περιοχής.

Ένας από τους πανέμορφους κόλπους στο Μπαλί. Τρίτος στη σειρά

Αρκετοί είναι οι παραθεριστές που θα θελήσουν να κάνουν μία βόλτα με ένα θαλάσσιο ποδήλατο σε όλους αυτούς τους υπέροχους κόλπους, ενώ άλλοι θα προσπαθήσουν να έρθουν κοντά στη φύση, γύρω από το παραθαλάσσιο αυτό χωριό. Αν παρατηρήσετε τις φωτογραφίες θα διαπιστώσετε κι εσείς ότι πρόκειται για μία πράσινη περιοχή, ιδανική ακόμη και για πεζοπορίες.

Ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία

Οι Βενετσιάνοι το ονόμαζαν Ατάλη, από το αρχαίο του όνομα που ήταν Αστάλη. Είναι κτισμένο σε μία υπερυψωμένη μικρή χερσόνησο, έτσι έχει θέα στον όρμο και τη θάλασσα.

Η λέξη Μπαλί σημαίνει «μέλι» και το μέρος μπορεί πραγματικά να σας «γλυκάνει» με τις, όχι μία, αλλά πολλές διαφορετικές παραλίες που περιέχονται στον κόλπο του.
Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για έναν από πολύ δημοφιλή προορισμό της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου. Ειδικά, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχει αρκετούς τουρίστες, τόσο Έλληνες, όσο και ξένους.

Παραλίες και κόλποι

Η παραλία «Λιβάδι» είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος κόλπος στο Μπαλί. Η χρυσή άμμος του γίνεται χώρος παιχνιδιού για παιδιά, όσο οι ενήλικες ατενίζουν την απεριόριστη θέα στο γαλάζιο του κρητικού πελάγους, ή απολαμβάνουν το φαγητό και το ποτό τους σε ένα από τα πολλά ταβερνάκια και καφέ που βρίσκονται κατά μήκος της.

Οι παραλίες στο Μπαλί είναι οργανωμένες, χωρίς να σημαίνει αυτό δεν μπορεί κάποιος να επιλέξει αφήνοντας απλά να ξαπλώσει στην άμμο και να απολαύσει την χαλάρωση και την ηρεμία που προσφέρει η επαφή με τη γη. Και στην παραλία με το γραφικό λιμανάκι, θα μπορέσετε να συνδυάσετε από κολύμβηση και θαλάσσια σπορ, μέχρι φαΐ και… αγνάντεμα.

Τέλος, όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία, άλλος ένας όμορφος κόλπος είναι εκεί και σας περιμένει να τον επισκεφτείτε. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτός είναι ένας από τους πολυσύχναστους και συχνά είναι αρκετά δύσκολο να βρεις μία θέση, οπότε αν έχετε σκοπό να περάσετε μία βόλτα μάλλον πρέπει να το κάνετε την κατάλληλη ώρα, όπως π.χ. νωρίς το πρωί. Κι αν όλα αυτά σας φαίνεται ότι χρειάζεται πάνω από μία μέρα για να συμβούν, μην αγχώνεστε γιατί υπάρχουν αρκετά δωμάτια, διαμερίσματα κλπ στην περιοχή, για να σας φιλοξενήσουν.

Καλά να περάσετε!

Σχολιάστε