Αξίζει να πας: Δαμνόνι

στις

Το Δαμνόνι είναι ένα μικρός παραθαλάσσιος οικισμός που τοποθετείται γεωγραφικά στην περιοχή του Πλακιά, στη νότια ακτή της Κρήτης, στο νομό Ρεθύμνης. Πρόκειται για ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων νότια του Ρεθύμνου και σχεδόν 8 λεπτών ανατολικά από τον Πλακιά. Προσφέρει στους επισκέπτες του ένα ήρεμο και ταυτόχρονα άγριο φυσικό τοπίο, που σε συνδυασμό με την παραλία και το μικρό ποταμάκι του Κοτσάρι που εκβάλει σε αυτήν, δημιουργούν για άλλη μία φορά μία ειδυλλιακή εικόνα στο παραλιακό τόξο του νότιου Ρεθύμνου.

Στην φωτογραφία, ψηλά στον δεξί βράχο φαίνεται ο δρόμος που οδηγεί από το Μικρό Αμμούδι στο Δαμνόνι

Η παραλία του Δαμνονίου είναι μια μεγάλου μήκους παραλία με χρυσή αμμουδιά και καθαρά νερά. Είναι ιδανική για ηλιοθεραπεία και κολύμπι, ενώ μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα, τόσο αυτών που επιθυμούν μία οργανωμένη ακτή, όσο και αυτών που προτιμούν την ελευθερία κινήσεων. Στη μία της άκρη διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ στην άλλη είναι ελεύθερη για αυτούς που αγαπούν να ξαπλώνουν στην άμμο με τον δικό τους εξοπλισμό θαλάσσης, να έχουν μαζί το σκυλάκι τους, να παίζουν κάποια παιχνίδια κλπ.

Επιπλέον, στο Δαμνόνι, εκτός από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, υπάρχουν ταβέρνες και καφέ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την τοπική κουζίνα και να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας τη θέα στη θάλασσα. Τέλος, η περιοχή προσφέρει διάφορες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, καγιάκ, SUP, ιστιοσανίδες και κρουαζιέρες για να εξερευνήσετε την όμορφη παραθαλάσσια τοποθεσία.

Καλά να περάσετε…

Σχολιάστε