Αξίζει να πας: Τέρτσα (Tertsa beach)

στις

Κι αν δεν το καταλάβατε ήδη, θα συνεχίσω για λίγο ακόμη να κινούμαι στην νότια, αυθεντική, παραθαλάσσια Κρήτη. Η επίσκεψη μου σήμερα είναι σε ένα άλλο μικρό, γραφικό οικισμό λίγο πιο μετά από το παραθαλάσσιο χωριό Μύρτος. Τα Τέρτσα, στα οποία αναφέρομαι, υπάγονται στο Δήμο Βιάννου, της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου Κρήτης και είναι ένα γραφικό χωριό, ιδανικό για τους παραθεριστές εκείνους που… δεν θέλουν πολλά – πολλά.

Το γραφικό χωριό Τέρτσα

Απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και σχεδόν 20 χιλιόμετρα δυτικά από την Ιεράπετρα. Υπάρχουν αρκετές διαδρομές για να φτάσετε στον προορισμό αυτό, τόσο από το βορρά, όσο και από την ενδοχώρα, αλλά και τον νότο, οι οποίες πραγματικά θα σας προσφέρουν εξαιρετικές εικόνες. Μήπως λοιπόν να επιλέξετε άλλη κάθε φορά;

Η απέραντη, καθαρή, γαλάζια θάλασσα του Λυβικού Πελάγους, η ωραία παραλία, η δυνατότητα σκιάς και ένα μέρος για να φας είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες αρκετών ταξιδιωτών! Ε ναι, τα Τέρτσα είναι το μέρος που ταιριάζει σε εσάς. Υπάρχουν βέβαια και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά δεν είναι και τόσα πολλά, οπότε αν θέλετε να διανυκτερεύσετε προετοιμαστείτε εγκαίρως.

Αυτός ο προορισμός μπορεί να μην είναι από τους πιο τουριστικά δημοφιλής ή αναπτυγμένους στην Κρήτη, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με πολλούς παραθαλάσσιους οικισμούς του βόρειου άξονα του νησιού, αλλά αυτή ακριβώς η αγνότητα και ησυχία, είναι ευχής έργο για κάποιους από εμάς. Άλλωστε, ότι δεν είναι τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένας ακόμα υπέροχος προορισμός της νότιας Κρήτης.

Την παραλία, παρότι υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, δεν θα την ονομάσω οργανωμένη, μιας και διαθέτει αρκετό χώρο για αυτούς που απλά θέλουν να βάλουν την ψάθα τους στην χοντρή άμμο και να τοποθετήσουν το δικό τους σκίαστρο. Υπάρχουν, επίσης και αρμυρίκια. Ναι, αυτό το υπέροχο δέντρο που βρίσκουμε δίπλα στη θάλασσα και μας προσφέρει απλόχερα τη σκιά του.

Γενικά, το παραθαλάσσιο χωριό Τέρτσα είναι ένας προορισμός για όσους αναζητούν ήρεμες και γαλήνιες διακοπές, χωρίς πολλούς ήχους, πέραν αυτών της φύσης, και μακριά από τον πολυσύχναστο τουριστικό χάρτη. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την παρθένα φύση, την υπέροχη παραλία, αλλά και, όπως όλοι περιμένουν, την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία.

Τέλος, να σας πω ότι υπάρχει άλλη μία μικρή παραλία στην περιοχή, ακριβώς πίσω από το βράχο που βρίσκεται στα δυτικά. Το όνομά της; Ψαροχάρακο. Λίγο πιο μετά μάλιστα από αυτήν είναι και η παραλία του Βουρδόλακου. Έχετε πολλά να ανακαλύψετε τελικά. Μέσα σε όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να εντοπίσετε και κάποιους παραθεριστές που θα έχουν προτιμήσει να εκμεταλλευτούν την ηρεμία της περιοχής και να στήσουν τις σκηνές τους. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν επιλέξετε, καλά να περάσετε…

Σχολιάστε